Πληρωμές ΕΟΠΥΥ: Οι φαρμακοποιοί ετοιμάζονται για τα χειρότερα…

  • Iatropedia
Οδηγίες "επικίνδυνων καιρικών συνθηκών" απέστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τα μέλη του για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ ενώ συνεδριάζει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα. Όπως αναφέρουν, "λόγω των εκτάκτων συνθηκών το επόμενο χρονικό διάστημα αποφύγετε την ανάληψη νέων οικονομικών υποχρεώσεων (πχ έκδοση και άλλων επιταγών ) που δεν θα μπορέσετε να ικανοποιήσετε...".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρεται εξάλλου στο έγγραφο του ΠΦΣ «σύμφωνα με πληροφορίες μας η κατάσταση των πληρωμών θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο τον επόμενο μήνα και ως εκ τούτου τα φαρμακεία δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές τους…».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαβλέποντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, έχει ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων από τους φορείς που εμπλέκονται στην αλυσίδα του φαρμάκου μέχρι και τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ εξετάζει την περίπτωση να πληρώσει στις 30 Απριλίου το 50% των οφειλομένων του Φεβρουαρίου (που καθίστανται τότε ληξιπρόθεσμα) ώστε να κατευνάσει κάπως τους φαρμακοποιούς… Αλλά το πρόβλημα της ρευστότητας του Οργανισμού είναι πια πολύ σοβαρό!

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος συνεδριάζει εκτάκτως πάντως την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ παράλληλα έχει συγκαλέσει συνεδρίαση των προέδρων από ολόκληρη την χώρα , προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις του κλάδου.