Πλήρη υγειονομική κάλυψη για τους ανασφάλιστους που προέρχονται από τον ΟΓΑ

  • Iatropedia
Ενός έτους παράταση ασφαλιστικής ικανότητας όσων έχουν πάνω από 50 ένσημα, αντί των 100 που ισχύουν κανονικά και παράλληλα πλήρη υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων ηλικιωμένων του ΟΓΑ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα, ο κ. Στρατούλης «η μόνη εκκρεμότητα που έχουμε είναι για τους άνω των 65 με αναπηρία και στους επόμενους μήνες θα λυθεί και αυτό. Σταματάμε με νομοθετική ρύθμιση τις μειώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις επικουρικές συντάξεις, ρύθμιση που θα κατατεθεί αύριο» πρόσθεσε.

Εξάλλου όταν του τέθηκε ερώτημα σχετικά με τα κονδύλια που θα χρειαστούν, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε ότι «μαζί με τις ρυθμίσεις που θα στείλουμε, θα υπάρχουν και ισοδύναμα μέτρα που θα αυξάνουν τα έσοδα».

΄Οσο για τις οφειλές προς τους ασφαλιστικού φορείς, αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, σχεδιάζεται ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διευθέτηση των χρεών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιδράσεις για τις «κορώνες» Κουρουμπλή περί κατάργησης των συμβάσεων με τους ιδιώτες παρόχους

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή