ΠΙΣ προς γιατρούς: «αποσύρετε τις αιτήσεις σας από τον ΕΟΠΥΥ»

  • Iatropedia
Μια νέα ιδιότυπη κόντρα φαίνεται ότι ξεσπά στους κόλπους των γιατρών μετά τη διαφοροποίηση ορισμένων που έσπευσαν να ενταχθούν στον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Η ανασφάλεια των ημερών αλλά και οι πιεστικές κινήσεις του υπουργείου Υγείας που έθετε προθεσμιακές ημερομηνίες για την εγγραφή στον ΕΟΠΥΥ οδήγησε αρκετούς να σπεύσουν να βάλουν την υπογραφή τους για να συνεργασθούν με τον φορέα.

Καθόλου τυχαίο βέβαια καθώς πολλοί εξ αυτών επιδιώκουν προφανώς να εξασφαλίσουν πελατεία για χειρουργικές επεμβάσεις και όχι μόνο.

Πάντως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος του ανώτερο όργανο του ιατρικού κλάδου καλεί όσους υπέγραψαν να αποσύρουν την αίτησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς οι οποίοι συμπεριλήφθησαν στις λίστες του ΕΟΠΠΥ που υποβαθμίζουν και προσβάλλουν βάναυσα την επιστημονική και επαγγελματική υπόστασή τους, κάτω από την πίεση και την ανασφάλεια που σκοπίμως καλλιεργήθηκε από τους κυβερνητικούς παράγοντες, να

αποσύρουν άμεσα τα ονόματά τους, προασπίζοντας τα πραγματικά τους συμφέροντα».

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ οι λίστες των γιατρών που ανακοινώθηκαν και στους οποίους μπορούν υποτίθεται να απευθύνονται οι ασθενείς για δωρεάν εξέταση είναι ανακριβείς καθώς εκτός των άλλων περιλαμβάνουν και ονόματα γιατρών που διώκονται για πειθαρχικά παραπτώματα.

Όπως λέει: «ο μεγαλύτερος αριθμός των ονομάτων αφορά ιατρούς οι οποίοι δεν πληρούν τους όρους που τίθενται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις αλληλοδιάδοχες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την ίδια την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται όσοι υπέβαλλαν τις δηλώσεις μετά τις 27.12.2011 όπου έληγε η νομοθετημένη διορία με αποτέλεσμα να είναι εκπρόθεσμοι, όσοι δεν είχαν προηγουμένως συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ οπότε δεν είναι σύννομοι, όσοι υπηρετούν παράλληλα ωςμόνιμοι ή με σύμβαση αορίστου χρόνου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή τους λοιπούς Οργανισμούς που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Οπότε είναι αναντίστοιχοι με τις ως άνω ανακοινώσεις και όσοι έχουναποπεμφθεί με διοικητικές αποφάσεις των ενσωματωθέντων στον ΕΟΠΥΥ Οργανισμών για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Εις αυτούς εάν προστεθούν οι ιατροί που μετέβαλλαν άποψη και ζητούν την διαγραφή τους από την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αφαιρεθεί τα

ονόματά τους, τότε συμπεραίνεται ευλόγως ότι η λίστα είναι πολλαπλώς ανακριβής».

ως έχει, προκειμένου να λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός εναντίον των ιατρικών κινητοποιήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

από την τσέπη τους θα πληρώνουν τους γιατρούς οι ασφαλισμένοι από το νέο έτος

γιατροί ούτε για δείγμα στον ΕΟΠΥΥ

βαρύ μαχαίρι στον προυπολογισμό του 2012 για την Υγεία