Πυρετός συσκέψεων των φορέων του φαρμάκου για να διασφαλιστεί η επάρκεια

  • Iatropedia
Σήμερα στις 10.15 το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και αμέσως μετά στις 12.30 το μεσημέρι με τον γενικό γραμματέα, Ι. Μπασκόζο θα έχει το προεδρείο του ΠΦΣ στην διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με την διακίνηση, την διάθεση και την επάρκεια των φαρμάκων. Εξάλλου, ήταν να πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΦΣ ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του φαρμάκου με αντικείμενο την διασφάλιση της ομαλότητας της αγοράς. Αλλά όπως ανακοινώθηκε, η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή αύριο στο γραφείο του υπουργού Υγείας στην Αριστιτέλους.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Θετικός είναι ο απολογισμός των συναντήσεων αντιπροσωπείας του ΠΦΣ αποτελούμενης από τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Λουράντο , τους αντιπροέδρους κ.κ. Απόστολο Βαλτά και Ανδρέα Σοφιανόπουλο και το μέλος κ. Θανάση Παπαθανάση, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη και τον ομόλογο της κύριο Δημήτρη Μάρδα.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκε η θέληση του, για την άμεση ανάγκη πληρωμής των φαρμακοποιών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς.

Ακολούθησε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη η οποία δήλωσε πως οι επιταγές των φαρμακοποιών θα θεωρούνται πληρωτέες άμα τη εμφανίσει όταν σταματήσει το capital control και όχι με το άνοιγμα των τραπεζών.

Τα μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ επισκέφτηκαν και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα ο οποίος συμφώνησε με την αναγκαιότητα πληρωμής των φαρμακείων από κονδύλια των ασφαλιστικών ταμείων.