Πυρά κατά Λοβέρδου για συνεργασία δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο ΕΣΥ προκαλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ των δημοσίων και των ιδιωτικών νοσοκομείων με στόχο τη μείωση των δαπανών.

Το πράσινο φως και μέσα από τη βουλή έδωσε πια η κυβέρνηση διά στόματος Ανδρέα Λοβέρδου για εισβολή ιδιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο η συνεργασία αυτή θα είναι ουσιαστικά πιλοτική και αν δεν αποδώσει μπορεί να λήξει μέσα σε έξι μήνες.

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να έχει δηλώσει ότι έτσι μπορεί να επιτευχθεί μείωση των τιμών στις αγορές υλικών και στις υπηρεσίες, το επιχείρημα αυτό δε φαίνεται όμως να πείθει και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τις έντονες αντιρρήσεις της για τις πρωτοβουλίες Λοβέρδου τονίζοντας διά στόματος του Προέδρου της Δημ.Βαρνάβα: «Του συστήνουμε να σοβαρευτεί και ν΄ αντιληφθεί ότι το Δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει φτιαχτεί για να έχει ο κ. Λοβέρδος παιχνίδι να παίζει. Φτιάχτηκε για να έχει περίθαλψη ο ελληνικός λαός που δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές του Μνημονίου και τις τεράστιες περικοπές. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι πολίτες θα προασπίσουν το ΕΣΥ από τέτοιους ολέθριους πειραματισμούς και θα δώσουν στον αλχημιστή τα επίχειρα της άθλιας πρακτικής του».

Πάντως ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι με τη συνεργασία αυτή και το δημόσιο σύστημα υγείας θα μπορεί να επιτυγχάνει τις χαμηλές τιμές στα υλικά που σήμερα κέρδιζε μόνο ο ιδιωτικός τομέας.