Πυρά Κακλαμάνη κατά Λοβέρδου για τους μετανάστες!

  • Iatropedia
Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπολύει ο πρώην υπουργός Υγείας αλλά και τέως Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ.Λοβέρδος για την προστασία της δημόσιας υγείας από τους μετανάστες.

Ο κ.Κακλαμάνης μιλά ουσιαστικά για …προεκλογικό ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία καθώς ο ίδιος εδώ και καιρό είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Υγείας και ουδείς αντέδρασε.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ.Κακλαμάνης: “Στις 26 Ιανουαρίου του 2011 (!), για πρώτη φορά, μίλησα για πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Αθήνα.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, με ανοιχτή επιστολή μου στον υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο, επανήλθα στο θέμα, ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων.

Ποια ήταν η αντίδραση από το Δήμο Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας; Απολύτως καμία!

Αίφνης, λοιπόν, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος «ανακάλυψαν» ότι είχα καταγγείλει πριν από 14 μήνες.

Την ύπαρξη, δηλαδή, «υγειονομικής βόμβας» στην Αθήνα, εξαγγέλλοντας, με στόμφο, την καθιέρωση αιματολογικών εξετάσεων και την έκδοση κάρτας υγείας για τους λαθρομετανάστες”.

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναρωτιέται αν το θέμα θα …εξαφανισθεί με το πέρας των εκλογών ή αν θα κληθεί τελικά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η επόμενη κυβέρνηση. Θέτει επίσης θέμα κονδυλίων που θα απαιτηθούν για την επιχείρηση δημόσια υγείας και μετανάστες.

Όπως λέει: “Πού και πόσους λαθρομετανάστες θα ανακαλύψουν; Πώς θα τους «προσάγουν» για εξετάσεις; Πόσο θα κοστίσουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις και από πού θα βρεθούν τα χρήματα; Μήπως από τους ήδη «πετσοκομμένους» προϋπολογισμούς των νοσοκομείων;

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα γίνει, τον προσεχή μήνα, απλώς τα ανακοίνωσαν, για να τα φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση»