Ποιος είναι ο …προστάτης που αποκτά ο Λοβέρδος;

  • Iatropedia
Τίποτε φυσικά δεν είναι δωρεάν σ αυτή τη ζωή και μετά το κούρεμα, οι δανειστές μας θα τοποθετήσουν μόνιμους επιτηρητές στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι αν μειώνουμε ορθά δαπάνες από το χώρο της Υγείας. Άλλωστε το κομμάτι αυτό φαίνεται να είναι το πιο προβληματικό για τους δανειστές μας, εξαιτίας των υπέρογκων δαπανών για φάρμακα και προμήθειες που προέρχονταν επί σειρά ετών κυρίως από υπερτιμολογήσεις και σπατάλες.

Όπως άλλωστε ξεκάθαρα είπε και ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «θα ενισχυθεί η παρουσία της τρόικας στην Αθήνα για να παρακολουθεί την πορεία του προγράμματος».

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ούτε ένα ευρώ δε θα δίνεται χωρίς το πράσινο φως των επιτηρητών μας. Κάθε αλλαγή, χρηματοδότηση ή αποπληρωμή και αγορά θα περνά από το άγρυπνο βλέμμα των τροικανών που θα πληθύνουν τις επόμενες ημέρες στην πατρίδα μας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ασθενείς θα λαμβάνουν λιγότερες παροχές και φάρμακα ενώ και οι εργαζόμενοι θα ζουν με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους για το αν θα πληρωθούν ή όχι τις εφημερίες και τις υπερωρίες τους, αλλά και αν θα δουν να κόβονται υπηρεσίες και τμήματα.