Ποιο είναι το μενού που αγαπά την καρδιά;

  • Iatropedia
Η καλή καρδιακή λειτουργία περνά από το πιάτο σας. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που όπως έχει αποδεχθεί περιέχουν ουσίες που είναι άκρως απαραίτητες για την καλή λειτουργία της.

Μαύρα Φασόλια

Τα μαύρα φασόλια περιέχουν φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά και μαγνήσιο τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κεράσια

Τα γλυκά κεράσια, τα βύσσινα, αλλά και τα αποξηραμένα κεράσια όπως και ο χυμός τους περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Και για αυτό πιστεύεται ότι βοηθούν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Όταν σκέφτεστε τα γαλακτοκομικά τρόφιμα, καλό είναι να σκέφτεστε ότι αυτά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το γιαούρτι είναι πλούσιιο σε ασβέστιο και κάλιο. Για να ενισχύσει πραγματικά το ασβέστιο σας επιλέξτε όσα έχουν χαμηλά λιπαρά.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος έχει τρία πράγματα που είναι καλό για την καρδιά σας: ίνες, φυτοχημικά που ονομάζονται λιγνάνες, και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Σέσκουλο

Αυτό το σκούρο πράσινο, φυλλώδες λαχανικό είναι πλούσιο σε κάλιο και μαγνήσιο, ουσίες που βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Το σέσκουλο έχει επίσης υγιείς φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, και αντιοξειδωτικά.

πηγήhttp://www.webmd.com