Ποιο από τα επαγγέλματα υγείας εμπιστεύεται ο κόσμος;

  • Iatropedia
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο επάγγελμα υγείας, εμπιστεύεστε περισσότερο; Και όταν λέμε επαγγέλματα υγείας, δεν αναφερόμαστε μόνο στους γιατρούς και τις ειδικότητες τους, αλλά στο οποιοδήποτε επάγγελμα, έχει σχέση, άμεση ή έμμεση με τον χώρο της υγείας, όπως οι φαρμακοποιοί, το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, ακόμη και δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ιατρικό ρεπορτάζ. κ.α. Εσείς ποιους εμπιστεύεστε; Τελικά η πληροφορία παίζει ρόλο από που προέρχεται...

Κάθε χρόνο εδώ και 12 έτη, στις ΗΠΑ, γίνεται μια τηλεφωνική έρευνα, σε 1000 περίπου άτομα και αφορά την αξιοπιστία των διαφόρων επαγγελμάτων. Η έρευνα φέτος έδωσε τα εξής αποτελέσματα:

Στην πρώτη θέση της αξιοπιστίας βρίσκονται, όχι κάποιες ιατρικές ειδικότητες, αλλά το νοσηλευτικό προσωπικό. Και μάλιστα σε ποσοστό εξωπραγματικό, στις απαντήσεις των ερωτηθέντων. Οι νοσοκόμες λοιπόν, σε ποσοστό 85% είναι τα πιο αξιόπιστα άτομα στις ΗΠΑ Μια θέση που καταλαμβάνουν τα τελευταία 10 χρόνια

Μετά τις νοσοκόμες αξιόπιστοι είναι σε ποσοστό 75% οι φαρμακοποιοί, ενώ οι γιατροί παρά τα όσα θα περίμενε κάποιος, βρίσκονται στην τρίτη θέση αξιοπιστίας με ποσοστό 70%. Ακολουθούν οι οδοντίατροι με ποσοστό 62%.

Η έρευνα εκτός από τα επαγγέλματα υγείας στο δεύτερο σκέλος της αφορούσε γενικά την αξιοπιστία όλων των επαγγελμάτων. Έδειξε λοιπόν ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται τους αστυνομικούς 58%, τους καθηγητές σχολείων 53%, τους κληρικούς 52%, τους ψυχιάτρους 41%, τους φυσιοθεραπευτές 38%, και ακολουθούν οι τραπεζιτικοί 28%, οι δημοσιογράφοι 24%, οι πολιτικοί 10% και τελευταίοι οι πωλητές αυτοκινήτων σε ποσοστό 8%.

Δρ. Αχιλλέας Γεωργιάδης

www.myoskeletiko.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

γιατί κάποιοι γιατροί του ΕΣΥ, παίρνουν περισσότερα από τους άλλους

ποιες στοματικές ασθένειες είναι απειλή για την καρδιά

ποια ιατρική ειδικότητα έχει τους πιο ευτυχισμένους και υγιείς γιατρούς

στα εμιράτα και το ντουμπάι μεταναστεύουν οι νέοι γιατροί για ένα καλύτερο μέλλον

φοβάστε τον οδοντίατρο; θα τον φοβάται και το παιδί σας