Ποιοι διορίζονται στην νεοσύστατη Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων

  • Iatropedia
Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ): Ιδρύθηκε προ διμήνου για να διαχειρίζεται τα νοσοκομεία και λίγο πριν εκπνεύσει το 2014 διορίστηκαν τα 5 μέλη του ΔΣ της σε θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με 5ετή θητεία.

Στις πέντε θέσεις του εποπτικού συμβουλίου της ΕΣΑΝ διορίζονται:

Στη θέση του Επιστήμονα Διοικητικής Επιστήμης ο κ. Χρυσόστομος Γούναρης με αναπληρωματικό μέλος την Ζιώγου Αικατερίνη. Ο πρώτος υπήρξε σύμβουλος των τελευταίων υπουργών Υγείας, ενώ η κ. Ζιώγου εργάστηκε για 7 μήνες στον ΟΠΕΚΕΠΕ (κοινοτικές πληρωμές σε αγρότες).

Στη θέση του Επιστήμονα επί των Οικονομικών διορίζεται ο κ. Δημήτρης Κυριακίδης με αναπληρωματικό μέλος τον Ψυχάλη Μάριο – Γεώργιο. Ο κ. Κυριακίδης είχε διοριστεί και στο Δ.Σ. της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας επί ΝΔ, ενώ ο κ. Ψυχάλης είναι νέο στέλεχος, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Στη θέση του γιατρού διορίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Χαλκιάς με αναπληρωματικό μέλος τον Χριστάκη Δημήτριο. Ο κ. Χαλκιάς είναι παθολόγος με δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα ενώ ο κ. Χριστάκης είναι ιδιώτης γιατρός, μαιευτήρας-γυναικολόγος και έχει εργαστεί στο ΕΚΕΠΥ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το 2013, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Στη θέση της Πληροφορικής διορίστηκε ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος με αναπληρώτρια την κ. Σιδέρη Παναγιώτα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος ήταν αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Αγία Όλγα». Τέλος, στη θέση του Νομικού Συμβούλου διορίστηκε η κα Μερόπη Αθανασά με αναπληρωματικό μέλος τον Χασιώτη Αλέξιο− Παντελεήμονα

. Η κα Αθανασά είναι συνεργάτης του κ. Βορίδη ενώ ο κ. Χασιώτης είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η αμοιβή τους θα οριστεί με κοινή απόφαση των Βορίδη και Χαρδούβελη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προεκλογική βόμβα αναμένεται να πέσει από την Αριστοτέλους…

Χρειάστηκαν 18 χρόνια αλλά τα καταφέραμε! Βγήκε Προεδρικό Διάταγμα για τους λογοθεραπευτές

Επικίνδυνο το στέλεχος του ιού της γρίπης που επικρατεί φέτος παγκοσμίως

Δείτε πως να προφυλαχθείτε από τη γρίπη! Όλα τα μέτρα