Ποιες τροφές διώχνουν τις ασθένειες;

  • Iatropedia
Μπορεί η παροιμία να λέει ότι ένα μήλο τον γιατρό τον κάνει πέρα αλλά υπάρχουν και ορισμένες τροφές οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων παθήσεων. Έτσι αν βάλετε στο πιάτο σας φρούτα λαχανικά όσπρια ψάρια και άλλες τροφές θα δείτε αμέσως διαφορά στην υγεία σας.

Ντομάτα κατά του καρκίνου

Έρευνες, έχουν δείξει ότι οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο το οποίο είναι δυνατόν να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στην υγεία του προστάτη.

Σολομός για την καρδιά

Η καρδιά αγαπά το σολομό αλλά και γενικότερα τα τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά όπως είναι ο τόννος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι καταναλώνοντας τροφές που είναι πλούσιες σε καλά λιπαρά μειώνουν τη χοληστερίνη.

Σπανάκι για την άνοια

Το σπανάκι μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης άνοιας αφού περιέχει φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε και σίδηρο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν σπανάκι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ αφού εκτός των άλλων περιέχει τη τυροσίνη που βελτιώνει τη μνήμη.

Μπανάνα χτυπά το εγκεφαλικό

Το αγαπημένο φρούτο των παιδικών μας χρόνων, οι μπανάνες, περιέχουν κάλλιο το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Έτσι όσοι τρώνε τρόφιμα που περιέχουν κάλλιο όπως είναι τα λαχανικά οι πατάτες, οι φακές, και άλλα αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο

Γαλακτοκομικά προστατεύουν από την οστεοπόρωση

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πλούσια σε ασβέστιο γεγονός που τα καθιστά το νούμερο ένα όπλο κατά της οστεοπόρωσης.

πηγηhttp://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ''ρίχνουν'' τη χοληστερίνη;