Ποιες ήταν οι διάσημες ιατρικές συμβουλές το 2013;

  • Iatropedia
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές των απανταχού διάσημων σταρ του Χόλυγουντ για την υγεία και τη διατροφή. Από τις χορτοφαγικές τάσεις της Beyonce και της Rihanna μέχρι τις συνταγές της Madona αλλά και τις ιατρικές οδηγίες της Angelina Jolie για τον καρκίνο μαστού, Μάλιστα φαίνεται πως επηρεάζουν πολλούς από μας άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά.

Στη επιθεώρηση «The British Medical Journal» δημοσιεύτηκε μια μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ιατρικές συμβουλές των celebrities μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Η μελέτη μάλιστα ανέφερε τη συμβουλή του βρετανού παρουσιαστή, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Michael Parkinson, σχετικά με την αυτοδιάγνωση του καρκίνου του προστάτη, η οποία θεωρήθηκε λανθασμένη και άχρηστη.

Πρόσφατη επίσης έρευνα από αμερικανούς επιστήμονες έδειξε ότι η προληπτική μαστεκτομή της Angelina Jolie αύξησε το ποσοστό ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, αλλά όχι και τη γνώση.

Ιατρικές και διατροφικές συμβουλές

Σύμφωνα με την Beyoncé αλλά και την Jennifer Lopez, το νερό μπορεί να σας χορτάσει, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την όρεξη για φαγητό.

Σε άλλο μήκος κύματος η Rihanna η οποία συμβουλεύει πως

“όλοι πρέπει να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με σωστή διατροφή και φυσική άσκηση, για να νιώθουμε καλά. Η διατροφή της περιλαμβάνει λαχανικά, ασπράδια αυγών και φρούτα για σνακ, αλλά και πολύ νερό. Τέλος, επιμένει ότι “οι υδατάνθρακες είναι ο μεγάλος εχθρός της.”

Madonna=λιναρόσπορος

Η βασίλισσα της Ποπ τα τελευταία δέκα χρόνια τρώει μόνο βιολογικά προϊόντα και η διατροφή της αποτελείται κυρίως από φρούτα, λαχανικά, προϊόντα με δημητριακά

Τελευταία της ανακάλυψη είναι το λινέλαιο και ο λιναρόσπορος.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα ω-3 λιπαρά του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και έχουν την ιδιότητα να αδυνατίζουν.

Ακολουθεί μια αυστηρά υγιεινή διατροφή, η οποία πολύ σπάνια περιέχει πρόχειρο φαγητό.

Kate Hudson

Παρά το γεγονός ότι η Kate Hudson έγινε μαμά, κατάφερε να έχει πάλι πίσω το αψεγάδιαστο σώμα της. Όπως η ίδια δήλωσε ακολούθησεένα πρόγραμμα διατροφής που περιελάμβανε πολύ sushi και βιολογικά προϊόντα όπου είναι δυνατόν.

Sharon Stone

Η γνωστή ηθοποιός παρά το γεγονός ότι διανύει τα 50 χρόνια της συνηθίζει να τρώει ξερά δαμάσκηνα για σνακ, τα οποία σύμφωνα με τον Dr Maoshing Ni, τον πιο διάσημο γιατρό της Κινέζικης Ιατρικής με ειδικότητα στην αντιγήρανση, δεν περιέχουν μόνο ευεργετικές ιδιότητες κατά των ρυτίδων (βιταμίνη Ε), αλλά εμποδίζουν και το φούσκωμα της κοιλιάς λειτουργώντας έτσι ως ένα φυσικό καθαρτικό του εντέρου.

Η Gwyneth Paltrow, μέσω του προσωπικού της blog «Goop», δίνει συχνά συμβουλές για ιατρικά ζητήματα και δημοσιεύει συνταγές χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες της καθώς υπογράφει το βιβλίο μαγειρικής της με υγιεινές συνταγές.

Ο Michael J. Fox και ο Elton John κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες για την έρευνα του Πάρκινσον και την πρόληψη του HIV, ενώ η Angelina Jolie επαινέθηκε για τη δημοσιοποίηση του προσωπικού της ιατρικού προβλήματος που έκανε γνωστό ανά την υφήλιο τον γενετικό κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών.