Ποιες είναι οι καλύτερες εταιρείες για δουλειά στην Ελλάδα;

  • Iatropedia
Η Pfizer Hellas και το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ αναδείχθηκαν ως μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού Best Workplaces® 2014. Αναλυτικότερα η Pfizer Hellas κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ 22 συμμετοχών στην κατηγορία των εταιρειών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και την πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών του τομέα υγείας. Επίσης το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ κατέκτησε την όγδοη θέση της κατάταξης 22 εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, κ. Erik Nordkamp δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη διάκριση αυτή και κυρίως για το γεγονός ότι προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζομένους μας. Επιβεβαιώνει ότι το όραμά μας, να εργαζόμαστε μαζί για έναν υγιέστερο κόσμο, εμπνέει πρώτα από όλα τους δικούς μας ανθρώπους. Είναι αυτοί που το μεταφράζουν καθημερινά σε πράξη, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Χάρη στις προσπάθειες όλων και κάθε ενός ξεχωριστά, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον Έλληνα ασθενή και να στηρίζουμε ενεργά την ελληνική κοινωνία».

Η Pfizer Hellas επενδύει στη διαμόρφωση ενός γόνιμου εργασιακού περιβάλλοντος, με έμφαση στην ανοιχτή επικοινωνία και στο σεβασμό της προσωπικότητας κάθε εργαζομένου. Παρέχει συστηματικά ευκαιρίες ανάπτυξης και διατηρεί στο επίκεντρο της εταιρικής της κουλτούρας τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την ενεργό συμμετοχή σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα ή και το μέλλον της εταιρείας.

«H διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι ο φαρμακευτικός κλάδος είναι από αυτούς που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. Αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ακρογωνιαίο λίθο για ένα σπουδαίο εργασιακό περιβάλλον δεν αποτελούν οι οικονομικές συγκυρίες, αλλά οι διαχρονικές αξίες που διέπουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές σε μια εταιρεία» τόνισε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Hellas, κ. Ειρήνη Παγανοπούλου, προσθέτοντας: «Η ανάδειξη της εταιρίας μας ως Great Place to Work 2014 υποδηλώνει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε, ενώ συνάμα αυξάνει το αίσθημα ευθύνης να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Η έρευνα για την ανάδειξη των Best Workplaces 2014 υλοποιήθηκε από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Η κατάταξη γίνεται με βάση την αξιολόγηση συγκεκριμένων κριτηρίων, που αφορούν την αξιοπιστία της διοίκησης, το σεβασμό προς τους εργαζομένους, το αίσθημα δικαιοσύνης και το κλίμα συντροφικότητας που υπάρχει στην εταιρεία, καθώς και την υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι. Η συνολική βαθμολογία προκύπτει κατά τα δύο τρίτα από έρευνα μεταξύ των εργαζομένων και κατά το ένα τρίτο από την αξιολόγηση των πρακτικών της εταιρείας.

Pfizer Inc: Mαζί για ένα υγιέστερο κόσμο

Στην Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια για ανθρώπους και ζώα, προϊόντα διατροφής, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως προϊόντα φροντίδας υγείας. Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας. Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Pfizer Hellas, επισκεφτείτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pfizer.gr

Το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα για το 2014 που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον, καθώς περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις των εταιρειών στην κατάταξη Best Workplaces 2014.

Η έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα, από το Great Place to Work Institute Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, ανέδειξε το ΜΗΤΕΡΑ στην όγδοη θέση της κατάταξης 22 εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το δεύτερο κατά σειρά νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ- μετά το ΥΓΕΙΑ- που βραβεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον. Διακρίθηκε μεταξύ των εταιρειών αυτών φέτος, μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν συνολικά 54 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 29.620 μισθωτούς. Σημειώνεται ότι η βράβευση των εταιρειών στηρίζεται κυρίως στις απαντήσεις που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Από τους εργαζόμενους του MHTEΡΑ που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησε το 85,2% των ερωτηθέντων.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας η Πρόεδρος του ΜΗΤΕΡΑ κα Αρετή Σουβατζόγλου, δήλωσε: «Το βραβείο αποτελεί σημαντική αναγνώριση και διάκριση για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας. Η διάκριση BEST PLACE TO WORK 2014 αποδεικνύει ότι έχουμε δημιουργήσει ένα υγιές, ασφαλές και σωστό περιβάλλον εργασίας και ότι παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, έχουμε καταφέρει να προάγουμε τις ηθικές αξίες μας με πίστη, αφοσίωση, σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο. Πρωταρχικός στόχος άλλωστε του ΜΗΤΕΡΑ είναι η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλη την οικογένεια και για κάθε ηλικία. Χάρη στην ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση συνεργασίας και κατανόησης ανάμεσα στη διοίκηση και τους εργαζόμενους, έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο με ιδανικές συνθήκες απασχόλησης και αυτό αποτελεί τη δύναμή μας για το μέλλον».

Info για την έρευνα Best Workplaces: Η ετήσια έρευνα Best Workplaces για την επιλογή των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, διοργανώνεται στην Ελλάδα από το Great Place to Work Institute Hellas και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας της ALBA Graduate Business School.

Η κατάταξη των εταιρειών γίνεται με βάση τις απαντήσεις των εργαζομένων στις εταιρείες στο ερωτηματολόγιο Trust Index© (βαρύτητα 2/3) και τις απαντήσεις της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων αναφορικά με τις πρακτικές Διοίκησης Προσωπικού στα δύο ερωτηματολόγια Culture Audit© (βαρύτητα 1/3). Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από αυτά τα δύο εργαλεία (Trust Index© και Culture Audit©) καθορίζουν την τελική κατάταξη των εταιρειών.

Η έρευνα εξετάζει και αξιολογεί τις παρακάτω 5 βασικές παραμέτρους του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως καθορίζονται από τη μεθοδολογία του Great Place to Work:

1. Την αξιοπιστία της διοίκησης.

2. Τον σεβασμό στους εργαζόμενους.

3. Το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία.

4. Την υπερηφάνεια που νοιώθουν οι εργαζόμενοι.

5. Τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται.