Ποιες υγιεινές τροφές σας βοηθούν να χάσετε κιλά

  • Iatropedia
Η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ανεβαίνει και οι παραλίες έχουν αρχίσει και πάλι να γεμίζουν από κόσμο. Και μαζί με το καλοκαίρι, έρχεται για ακόμα μια φορά και το αναγκαίο... κακό για πολλούς ανθρώπους: η απώλεια βάρους για να είναι πιο κομψοί με το μαγιό.

Εκτός από την τακτική σωματική άσκηση, ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας στην προσπάθεια να αδυνατίσετε είναι φυσικά η διατροφή. Και μπορεί κάθε δίαιτα να διέπεται από τους δικούς της κανόνες, αλλά όλοι οι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι ορισμένες τροφές μας βοηθούν να αδυνατίσουμε περισσότερο.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Νερό

Έχετε ακούσει ότι το νερό βοηθάει στην απώλεια κιλών; Είναι αλήθεια. Ειδικά αν καταναλώνετε και τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτές οι τροφές σας κάνουν να νιώθετε ότι έχετε πιο “γεμάτο στομάχι” για περισσότερο χρόνο και άρα σας βοηθούν να τρώτε λιγότερο.

Μπρόκολο

Είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και ασβεστίου. Οι ίνες σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λάχανο

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Κουνουπίδι

Σίγουρα δεν είναι από τα αγαπημένα λαχανικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.

Γκρέιπφρουτ

Περιέχει βιταμίνη C, φολικό οξύ και κάλιο, μαζί με πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που μπορεί να είναι ένας ισχυρός σύμμαχος κατά της αθηροσκλήρωσης. Οι ροζ και κόκκινες ποικιλίες έχουν επίσης πολύ βιταμίνη Α και λυκοπένιο, ένα φυτοχημικό που προστατεύει τα τοιχώματα των αρτηριών από την οξειδωτική βλάβη.

Ραπανάκια

Αυτά τα έντονα χρωματισμένα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, φολικό οξύ, αντιοξειδωτικά και ενώσεις θείου, που βοηθούν στην πέψη. Μην ξεχνάτε τα πράσινα φύλα τους, τα οποία περιέχουν έξι φορές περισσότερη βιταμίνη C και ασβέστιο από τις ρίζες.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα!

Μυστικά υγείας για γρήγορο αδυνάτισμα