Ποιες αρρώστιες γιατρεύει ο ύπνος

  • Iatropedia
Είθισται να λένε πως το καλύτερο γιατρικό για όλες τις παθήσεις είναι ο ύπνος. Και όχι άδικα αφού όλο και περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν τη σημασία που έχει στην διατήρηση της καλής υγείας.

Δείτε ποιες παθήσεις γιατρεύει

Ρυθμίζει το ''ζάχαρο''

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα πανεπιστήμια Σικάγο και Northwestern και δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση έδειξε ότι όσοι οι πάσχοντες από διαβήτη που δεν τους έπαιρνε ο ύπνος είχαν αυξημένο δείκτη σακχάρου στο αίμα.

Καρκίνος μαστού

Ερευνητές πανεπιστημίου Tohoku στην Ιαπωνία, ύστερα από πολυετή μελέτη που πραγματοποίησαν τεκμηρίωσαν ότι οι γυναίκες που δεν κοιμόνταν οκτώ με δέκα ώρες κάθε βράδυ είχαν κατά 62% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν την νόσο.

Αντίθετα, οι γυναίκες με 9 και πάνω ώρες ύπνου είχαν κατά 28% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την ασθένεια.

Ουρολογικά προβλήματα

Άλλες έρευνες κατέδειξαν ότι όσοι αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν διάφορα ουρολογικά προβλήματα μεταξύ των οποίων ήταν και η στειρότητα.

Καρκίνος παχέος εντέρου

Μια ακόμη νόσο που μπορεί να προλάβει ο ύπνος είναι ο καρκίνος παχέος εντέρου. Μελέτη που έγινε απέδειξε ότι όσοι εξασφάλιζαν τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρκίνο παχέος του εντέρου.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τι κινδυνεύετε όταν ο ύπνος δεν έρχεται;