Ποια παυσίπονα βρίσκονται μέσα στην κουζίνα μας;

  • Iatropedia
Ξαφνικά μετά από ένα πλούσιο γεύμα νιώθετε μια έντονη καούρα να σας καίει τα σωθικά. Ψάχνετε στο φαρμακείο του σπιτιού και δεν έχετε κανένα φάρμακο για το στομάχι. Τι θα κάνετε; Ή μια άλλη περίπτωση: ξυπνάτε το βράδυ με αφόρητους πόνους στο δόντι που από μέρες θέλατε να πάτε στον οδοντίατρο σας αλλά όλο το αμελούσατε. Τα αναλγητικά σας έχουν τελειώσει και 4 η ώρα το πρωί που να τρέχετε σε εφημερεύον φαρμακείο. Τι θα κάνετε. Και όμως υπάρχει λύση. Μέσα στο σπίτι μας, στην κουζίνα, υπάρχουν κάποια φάρμακα, σταλμένα από την ίδια τη φύση που μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε διάφορους πόνους. Το ξύδι, ή το γαρύφαλλο, ή το σκόρδο και πολλά άλλα. Διαβάστε που βοηθάει, τι.

Πονάνε τα κόκαλα σας: Το σκόρδο, είναι ότι πρέπει για την αρθρίτιδα. Ήδη από την αρχαιότητα είχε παρατηρηθεί η αναλγητική δράση του σκόρδου και συχνά οι τότε γιατροί το χρησιμοποιούσαν για τους πόνους στα οστά. Εάν λοιπόν πονάτε ψιλοκόψτε μια σκελίδα σκόρδου και μαζί με λίγο λάδι που έχετε ζεστάνει ελάχιστα, τοποθετήστε το πάνω στις αρθρώσεις σας. Θα ανακουφιστείτε άμεσα.

Έχετε καούρα στο στομάχι: Πιείτε ξύδι. Πραγματικά το ξύδι είναι ότι πρέπει για να ανακουφιστείτε από την καούρα, (και όχι όπως λένε για να σας περάσουν τα νεύρα). Το ξύδι από μηλίτη περιέχει αλκαλοποιητές, οι οποίοι λόγω των οξέων που περιέχει η σύγχρονη διατροφή, έχουν την ικανότητα να τα καταπολεμούν (τα οξέα) και να ανακουφίζουν το στομάχι. Πιείτε το αργά με λίγο νερό, γουλιά γουλιά. Ένα κουταλάκι αρκεί.

Πονάει η μέση σας: Σταφύλια. Δεν μπορείτε να ξαπλώσετε, δεν μπορείτε να καθίσετε, περπατάτε “μονόπατα”; Ο πόνος στην πλάτη δεν λέει να υποχωρήσει; Φάτε ένα τσαμπί σταφύλι. Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπίστωσαν ότι το σταφύλι βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος ειδικά στην περιοχή της μέσης. Η αιμάτωση αυτή ανακουφίζει από τον πόνο.

Ουρολοίμωξη: Μούρα. Άσπρα μούρα, ή μαύρα μούρα, ότι και να έχετε στο ψυγείο σας, φάτε τα και θα ανακουφιστείτε. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση μούρων μειώνει μέχρι και 6 φορές τον πόνο από τις διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που εξολοθρεύουν τις ελεύθερες ρίζες στο ουροποιητικό και μας ανακουφίζουν

Παθαίνετε συχνά κράμπες: Ανανάς. Ο ανανάς περιέχει την ουσία βρομελίνη η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στους μύες. Έτσι το μυικό σύστημα δουλεύει καλύτερα και οι κράμπες δεν εμφανίζονται τόσο συχνά.

Πονόδοντος: μπαχαρικό γαρύφαλλο. Πονάει το δόντι σας; πάρτε ένα μπαχαρικό γαρύφαλλο, πιπιλίστε το και μετά τοποθετήστε το όσο πιο κοντά μπορείτε στο χαλασμένο δόντι και κρατήστε το στο στόμα σας. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ανακουφίζει και από τον πόνο. Τουλάχιστον μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο. Μπορείτε επίσης να έχετε και γαρυφαλλέλαιο για έκτακτες περιπτώσεις. Συν τοις άλλοις το γαρύφαλλο χαρίζει και μια υπέροχη αναπνοή.

Περίοδος: Βρόμη. Η βρόμη που είναι πλούσια σε μαγνήσιο ανακουφίζει τις γυναίκες από τους πόνους της περιόδου. Βοηθάει την κοιλιά να μην παθαίνει τις κράμπες τις περιόδου και γενικά συνίσταται για ανακούφιση.

Κλείνοντας σας υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και για οποιοδήποτε φυτικό σκεύασμα, πρόκειται να λάβετε, πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας. Τόσο για το πρόβλημα, όσο και για το τι θα πάρετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορίες ανδρών που τους ευνούχισαν οι γυναίκες τους

Τι κάνουν Έλληνες γιατροί στο Ντουμπάι;

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι; Κάντε το

Οι ενοχλητικές άφτρες στο στόμα και πως να απαλλαγείτε

Νυκτουρία: η ανάγκη για συνεχή ούρηση το βράδυ. Πως αντιμετωπίζεται;

Λίγο χιούμορ στη ζωή μας: 15 ανέκδοτα με γιατρούς