ΠΦΣ: Μήπως να ενημερωθούν οι φαρμακοποιοί για τις «άϋλες» συνταγές;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΕΟΠΥΥ
Να μην κάνει βιαστικές κινήσεις αλλά πρώτα να προχωρήσει σε "εμπεριστατωμένο και αναλυτικό διάλογο" με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ζητεί ο ΠΦΣ από το υπουργείο Υγείας. Αντικείμενο η ρύθμιση που προωθείται για τις άϋλες συνταγές.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική επιστολή:

Προς
Τον Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέα Ξανθό

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στο Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή με θέμα «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», περιλαμβάνεται διάταξη για την θεσμοθέτηση των άυλων συνταγών. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση ούτε για το περιεχόμενο της ρύθμισης ούτε για την διαδικασία της υλοποίησης της.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά την καθημερινή λειτουργία του φαρμακείου αλλά και γενικότερα της φαρμακευτικής περίθαλψης και διακίνησης του φαρμάκου , θεωρούμε απαραίτητο πριν από οποιαδήποτε σύνταξη και κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης να υπάρξει εμπεριστατωμένος και αναλυτικός διάλογος του Υπουργείου Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε η όποια ρύθμιση αποφασιστεί να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό τα απαραίτητα εχέγγυα στην ορθή λειτουργία της συνταγογράφησης και της εκτέλεσης συνταγών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσει σε εσπευσμένη κατάθεση οποιασδήποτε σχετικής διάταξης και να ορισθεί συνάντηση με το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ             ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ