ΠΦΣ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης των φαρμακείων

  • Iatropedia
Μέχρι σήμερα η άδεια για την ίδρυση φαρμακείου δίνεται μόνο σε πτυχιούχο φαρμακοποιό. Όπως αποκαλύπτουν όμως σήμερα σε έγγαρφό τους οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης, ζητώντας κατηγορηματική και ξεκάθαρη διάψευση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τους φαρμακοποιούς που με κάθε νέο μνημόνιο δίνουν και μια μάχη για τα ΜΥΣΥΦΑ, το ποσοστό κέρδους και το ιδιοκτησιακό status των επιχειρήσεών τους.

Τώρα έχουν πληροφορίες ότι οι 4 της τρόϊκας ζητούν από την κυβέρνηση να μπορεί να λάβει άδεια ίδρυσης φαρμακείου και μη φαρμακοποιός. Και ελπίζοντας να εόιναι οι πληροφορίες «αναληθείς», ζητούν διάψευση…

Διαβάστε εδώ ανακοίνωση του προεδρείου του ΠΦΣ:

Yπάρχουν έγκυρες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει – καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών – νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου , μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός.

Η διάταξη αυτή αποτελούσε εμπόδιο στην δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου.

Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κλπ)

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.

Ελπίζουμε και καλούμε προς τούτο τον πρωθυπουργό , τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.

Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας .

Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες .

Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ