Πεθαίνουν για ένα κρεβάτι! Χωρίς εντατικές

  • Iatropedia
Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει στην υγεία ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος!Χρειάσθηκε μόλις ένα 24ωρο για να απολύσει τη διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης που είναι στην εκλογική του περιφέρεια αλλά επί σειρά μηνών αφήνει ασθενείς σε απόγνωση χωρίς κρεβάτια εντατικής!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επί σειρά μηνών νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι αλλά κυρίως ασθενείς περιμένουν εναγωνίως να ανανεώσει ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντος τις συμβάσεις των εργαζομένων για να μην κλείσουν τα 154 κρεβάτια που είναι στον αέρα!

Ούτε τις κραυγές αγωνίας των εντατικολόγων αλλά ούτε και το δράμα των ασθενών που πεθαίνουν για ένα κρεβάτι εντατικής, επηρέασαν τον Ανδρέα Λυκουρεντζο. Χρειάστηκε να λήξουν αρκετές συμβάσεις για να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε προκήρυξη 200 θέσεων για την κάλυψη των κενών ώστε να μην κλείσουν κρεβάτια. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις που θα γίνουν θα είναι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ δεδομένου ότι δεν γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο. Ωστόσο οι συμβάσεις θα είναι και πάλι ετήσιες καθώς προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με … Ημερομηνία λήξης.

Και το απίστευτο είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο παρακαλούν για ένα κρεβάτι καθώς κάθε μέρα περίπου 20 με 30 άτομα είναι σε αναμονή για εντατική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσλήψεις “εξπρές” λίγο πριν κλείσουν κρεβάτια εντατικής! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Θύελλα από τα λουκέτα σε νοσοκομεία! Ποια είναι τα επόμενα στη λίστα

Αττικό: Μήνυση εργαζομένων για τα ράντζα!

Καταρρέει και ο Ευαγγελισμός! Ράντζα ακόμη και στην ψυχιατρική κλινική

Απίστευτο: Κόβουν ακόμη και κρεβάτια εντατικής από τα νοσοκομεία!