Παίρνουμε και κάτι καλό από τους Γερμανούς…

  • Iatropedia
Το γερμανικό σύστημα κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων «έκλεισε» για την χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Γερμανία. Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν, σε Κολονία, Βόννη και Ζίγμπουργκ, μεταξύ του Έλληνα υπουργού Υγείας, των γερμανικών Ινστιτούτων Ιατρικών Κωδικοποιήσεων, του Ινστιτούτου DRG-ΙΝΕΚ, του Γερμανικού Οργανισμού Ανάπτυξης Διεθνών Συνεργασιών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με τις συμφωνίες αυτές δόθηκε στην Ελλάδα η άδεια χρήσης του κοστολογικού συστήματος από το γερμανικό Ινστιτούτο DRG-ΙΝΕΚ το κόστος της οποίας καλύπτεται από πόρους των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων.

Με την έναρξη εφαρμογής των DRG's στην χώρα μας αλλά και με την ίδρυση της Εταιρείας Συστήματος Αποζημίωσης Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ) θα μπορέσουμε να έχουμε μια έγκυρη αποτύπωση του κόστους των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ με στόχο στο μέλλον να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

«Σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο η τακτοποίηση των οικονομικών των νοσοκομείων στην βάση της καθολικής και παγκόσμιας καλής πρακτικής των DRG's προς όφελος των ασθενών αποτελεί θεμελιώδη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπαρκτός ο κίνδυνος εμφάνισης κρούσματος Έμπολα στην Ελλάδα

Έλυσε όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ ο κ. Γρηγοράκος

Έμπρακτη στήριξη οικογενειών στο Θριάσιο

ΕΟΠΥΥ:Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους! Στη σέντρα γενικός γιατρός επειδή έδωσε φάρμακα για ΧΑΠ