Περισσότερος αισθησιασμός και σεξ με τροφές που…αναστατώνουν

  • Iatropedia
Ένα δείπνο για δύο είτε εκτός είτε εντός σπιτιού μπορεί να τονώσει την σχέση του ζευγαριού. Με την κατανάλωση κρασιού ή όχι, με κεριά ή φωταγωγίες, με απαλή μουσική ή ροκ μπαλάντες, το ρομαντικό δείπνο για δύο είναι κλασική συνταγή αφύπνισης του ερωτισμού. Ωστόσο στην...αφύπνιση αυτή μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και τα τρόφιμα που θα επιλεγούν για το δείπνο αυτό.

Είτε επιλέξετε να βάλετε στο τραπέζι ένα ψητό χοιρινό κρέας με σαλάτα από πατζάρια και καρύδια, συνοδευόμενο από κρασί και επιδόρπιο με σοκολάτα και μπανάνα, είτε πείτε «ναι» στους υδατάνθρακες με θαλασσινά που περιέχονται σε ένα ζυμαρικό με τόνο, γαρίδες και όστρακα, οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν ώστε η βραδιά να τελειώσει στο κρεβάτι αλλά όχι για ύπνο…

Είναι γεγονός ότι οι βιταμίνες του συμπλέγματος B διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών που συμμετέχουν στη σεξουαλική διέγερση. Έτσι, τα φασόλια, ο αρακάς, οι φακές, τα καρύδια, το μαύρο ρύζι, το γιαούρτι, το χοιρινό κρέας, τα παντζάρι, ο ξιφίας, ο σολομός, ο τόνος, χοιρινό, οι μπανάνες, τα καρότα, το αβοκάντο τα αυγά,, οι γαρίδες και ο τόνος ενδείκνυνται!

Σημαντική είναι επίσης η πρόσληψη βιταμίνη C, μαγνησίου και σεληνίου που θα βρείτε σε ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, κακάο, ξηρούς καρπούς, καλαμπόκι, σπανάκι, στη μαγιά και τους σπόρους ολικής άλεσης.