Πέντε »γιατί» να σηκωθείτε από τον καναπέ σας!

  • Iatropedia
Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Επιτέλους πάρτε απόφαση και ξεκινήστε την άσκηση. Έρευνες έχουν δείξει ότι τοτρέξιμο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης τύπου 2 και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή σας και να σας κάνει πιο αδύνατους.

Ποια είναι τα οφέλη;

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Για τους αρχάριους, είναι ένας εύκολος τρόπος για τη βελτίωση της σωματικής υγείας. Το τακτικό τρέξιμο θα βελτιώσει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, ειδικά αν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας σε ορισμένα άτομα και έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της οστεοπόρωσης.

Επίσης το τρέξιμο κάνει καλό στην ψυχική υγεία. Μπορεί να ενισχύσει την αυτο-πεποίθηση σας όπως και να σας ανακουφίσει από το άγχος και να θέσει υπό έλεγχο τα σημάδια της κατάθλιψης.

Πώς μπορείτε να ξεκινήσετε;

Μπείτε σε πρόγραμμα

Αν έχετε πολυάσχολη ημέρα στη δουλειά ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας λίγο νωρίτερα για να τρέξετε το πρωί, ή ακόμα και στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Δείτε ένα χάρτη για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας

Σκεφτείτε την ασφάλεια σας. Εάν σχεδιάζετε να τρέξετε σε εξωτερικούς χώρους, να έχετε κατά νου ότι, όταν φορώντας ακουστικά μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή και να μην έχετε επαφή με το περιβάλλον σας.

Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για τους ποδηλάτες και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν διασχίζετε το δρόμο.

πηγή:http://www.nhs.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί το τρέξιμο κάνει καλό στην υγεία