Πέντε διατροφικοί μύθοι

  • Iatropedia
Διάφοροι διατροφικοί μύθοι κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα προκαλώντας σύγχυση και έντονο προβληματισμό. Τελικά τα τηγανιτά προκαλούν ακμή ή μήπως το πολύ νερό βοηθά αδυνατίζει. Τι ισχύει

Οι τηγανητές πατάτες και η σοκολάτα δημιουργούν σπυράκια

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), η κατανάλωση λιπαρών τροφών δεν ευθύνεται για την δημιουργία ακμής στο πρόσωπο. Ωστόσο κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να φουντώσει την ακμή κυρίως στα άτομα που έχουν αυτή την τάση.

Το νερό αδυνατίζει

Αναντίρρητα η κατανάλωση δυο λίτρων νερού την ημέρα συμβάλει στην απώλεια κιλών αλλά δεν θα χάσετε κιλά πίνοντας νερό και τρώγοντας χωρίς μέτρο.

Καρότα για καλή όραση

Η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας επισημαίνει ότι ή κατανάλωση καρότων δεν είναι δυνατόν να βελτιώσει την όραση των ματιών.

Αν θέλετε να έχετε όραση αετού καλό είναι να τηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή η οποία θα συμβάλει στην καλή όραση.

Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί διαβήτη

Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με αυξημένη παχυσαρκία. Όμως η λήψη ζάχαρης δε προκαλεί διαβήτη. Πρέπει επισημαίνουν οι ειδικοί να συντρέχουν και άλλοι λόγοι για να εκδηλώσει κάποιος σακχαρώδη διαβήτη.

Αφροδισιακά τα στρείδια

Ευρέως επικρατεί η άποψη ότι τα στρείδια και τα μύδια έχουν αφροδισιακές ιδιότητες .Όμως οι ειδικοί δεν βρίσκουν μεγάλες διαφορές στην σεξουαλικότητα όσων τα καταναλώνουν .

πηγήhttp://www.eatingwell.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βιταμίνες βοηθούν στη πρόληψη ασθενειών;