Πέντε διατροφικά tips για καλή υγεία

  • Iatropedia
Η διατήρηση της καλής υγείας δεν περιλαμβάνει μόνο το ετήσιο τσεκ απ αλλά περνά και μέσα από την διατροφή. Οι εξπρές δίαιτες, η έλλειψη γυμναστικής, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, είναι δυνατόν να δυναμιτίσουν τα θεμέλια της καλής υγείας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την υγεία σας.

Τέλος στις εξπρές δίαιτες

Η απώλεια γρήγορων κιλών μπορεί να δυναμιτίσει την καλή υγεία αφού δεν τροφοδοτεί τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά.

Όχι στις μεγάλες μερίδες

Προσοχή στις μερίδες φαγητού που καταναλώνετε. Όσο μεγαλύτερες μερίδες φαγητού τρώτε τόσο αυξάνονται και οι θερμίδες που θα λάβετε.

Εκτός αν πρόκειται για ωμά λαχανικά ή φρούτα τα οποία περιέχουν λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Κάντε αλλαγές

Έχει βρεθεί ότι αλλάζοντας το τρόπο διατροφής μας είναι δυνατόν να ελαττώσουμε και τις θερμίδες που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής.

Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό, φάτε περισσότερες φυτικές ίνες οι οποίες δίνουν το αίσθημα του κορεσμού και συνοδέψτε όλα τα φαγητά σας με σαλάτες.

Γυμναστείτε

Όσες φορές και αν το έχετε πάρει απόφαση τελικά πάντα κάτι γίνεται και δεν καταφέρνετε να γυμναστείτε.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί επισημαίνουν να διαλέξετε ένα άθλημα το οποίο σας αρέσει και δεν νιώθετε να κάνετε αγγαρεία. Σε διαφορετική περίπτωση βγείτε από το σπίτι και ξεκινήστε το περπάτημα

Στοπ στο άγχος

Όλες οι επιστημονικές έρευνες συνιστούν να περιορίσετε το άγχος το οποίο μόνο προβλήματα δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό. Χαλαρώστε δειτε τους φίλοςυ σας και περάστε όμορφες στιγμές.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;