Πέλεκυς Κουρουμπλή και στο Δ.Σ. του Ωνάσειου: «Παραιτηθείτε»!

  • Iatropedia
Δεν έφταναν οι παραιτήσεις των διοικητών των ΥΠΕ και αυτές που θα ζητηθούν από τις διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ο νέος υπουργός Υγείας "ξηλώνει" και τις διοικήσεις των νοσοκομείων ειδικού καθεστώτος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου ζήτησε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το Ωνάσειο είναι ένα από 3 νοσοκομεία με ειδικό καθεστώς, που ουσιαστικά ελέγχονται από ιδρύματα αλλά έχουν κοινωνικό πρόσωπο συνεργαζόμενα με το ΕΣΥ καλύπτοντας τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τα άλλα δύο είναι το «Ερρίκος Ντυνάν» και το Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης για τις διοικήσεις των οποίων δεν έχουμε κάποιο νέο αλλά σίγουρα θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και σε αυτά…

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνασείου είχε αναλάβει σχετικά πρόσφατα ο καθηγητής Νίκος Νικητέας για την επιστημονική ή διοικητική αρτιότητα του οποίου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Ωστόσο, είναι πια σαφές ότι ο κ. Κουρουμπλής θέλει να δώσει τις θέσεις -κλειδιά στην Υγεία σε ημέτερους που θα χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Κι αυτό είναι ή θα γίνει σύντομα ένα αγκάθι στις σχέσεις του με τον κ Ξανθό ο οποίος έχει άλλη άποψη για την επιλογή διοικητών και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να τους αλλάξει όλους χωρίς να εξετάσει αν κάνουν έργο ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''