Πέφτουν οι τιμές στα απογευματινά ιατρεία.Τι θα πληρώνουν οι ασθενείς

  • Iatropedia
Κίνητρα για να αυξηθεί τόσο η προσέλευση των ασθενών στα απογευματινά ιατρεία όσο και τα έσοδα των Δημοσίων νοσοκομείων δίνουν από κοινού τα υπουργεία οικονομικών και Υγείας. Πλέον όσοι ασθενείς επιλέξουν να επισκεφτούν απογευματινά ιατρεία θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα.

Όπως αποφασίσθηκε οι νέες τιμές καθορίζονται ως εξής:

από 72-36 ευρώ για τους πανεπιστημιακούς ανάλογα με τη βαθμίδα τους, από 60-24 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε 44-16 ευρώ για την υπόλοιπη χώρα, ενώ στις άγονες περιοχές η τιμή είναι 24 ευρώ.

Η αµοιβή των χειρουργικών επεµβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου

και των υλικών, καθορίζεται για µικρή χειρουργική επέµβαση ή άλλη επεµβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ηµέρας νοσηλεία: 120 ευρώ.

Για επεμβάσεις που απαιτούν βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία και περιλαμβάνονται στο κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο παρακρατείται από το νοσοκομείο το σύνολο του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου και αποδίδεται στους γιατρούς ως αμοιβή. Για τις υπόλοιπες επεμβάσεις, που απαιτούν βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία παρακρατείται από το θεραπευτήριο το ημερήσιο νοσήλιο πλέον των υλικών ή φαρμάκων εκτός νοσηλίου, και της ως άνω αμοιβής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα υγείας! Πως θα λειτουργεί

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνεργους με voucher

Ψάχνουν φάρμακο για τον ΕΟΠΥΥ ενόψει τρόικας