Παύλος Πολάκης VS Άδωνι Γεωργιάδη και έχουμε να ακούσουμε πολλά…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ Ιουνίου 2013 και Ιουνίου 2014 επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, τις οποίες κατήγγειλε προ καιρού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, περιλαμβάνονται σε δικογραφία που συνέταξε η Εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός. Το επόμενο διάστημα ως εκ τούτου, αναμένονται αποφάσεις αλλά και αντιδράσεις...

Τη δικογραφία διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και αφορούν και το ΚΕΕΛΠΝΟ σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μέσα περιλαμβάνει κατάθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταγγέλλει την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας για «παράνομες προσλήψεις».

Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014».

Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων, συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ όμως, τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η «θερμοκρασία» στην Βουλή καθώς οι δύο άνδρες, Πολάκης και Γεωργιάδης, έχουν πολλάκις ανταλλάξει «φιλοφρονήσεις» για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα ζητήματα που αφορούν στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έχει κατηγορήσει και από την δική του πλευρά τον κ. Πολάκη για την αφαίρεση φακέλων από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για την μετέπειτα καθυστέρηση στην επιλογή προσωπικού για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων.