Πάτρα: Το 60% των παιδιών με σκολίωση και το 40% με παραπάνω λίπος στο σώμα

  • Iatropedia
Όπως μετέδωσε τοπική ιστοσελίδα, ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της Πάτρας, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό έχει προβλήματα υγείας που δεν το γνώριζαν οι γονείς...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr το πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκίνησε η παιδιατρική πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, αποδείχθηκε σωτήριο, δεδομένου ότι κατέδειξε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Οι 5 γιατροί της κλινικής εξέτασαν 345 παιδιά από 12 δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Από αυτά το 60% έχει προβλήματα με την σπονδυλική του στήλη, το 40% με μελλοντική παχυσαρκία και το 20% έχει ζητήματα με το αναπνευστικό.

Την ίδια ώρα η σκολίωση «θερίζει» καθώς περισσότερα από 150 παιδιά που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε πως είτε λόγω του βάρους της σχολικής τσάντας, είτε εξαιτίας λάθος θέσης που κάθονται, αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα.

Ανησυχητική διάσταση έχει λάβει εξάλλου η παιδική παχυσαρκία με το 40% των μαθητών να έχει αυξημένα ποσοστά λίπους στο σώμα και μόλις το 2,5% των μαθητών που εξετάστηκαν απάντησε πως γυμνάζεται!

Τέλος, προβλήματα καρδιάς σε μερικά παιδιά, τα οποία και οδηγήθηκαν άμεσα για περεταίρω εξετάσεις και άλλα ειδικά προβλήματα υγείας ανησύχησαν τους γιατρούς.