Πάτρα: Γιατρός αρνήθηκε να χορηγήσει φάρμακα σε ασθενείς με καρκίνο

  • Iatropedia
Συντονιστής διευθυντής στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα αρνήθηκε να χορηγήσει φάρμακα σε καρκινοπαθείς με το αιτιολογικό ότι τους ασθενείς παρακολουθοπύσε άλλη γιατρός της Μονάδας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο διοικητής του νοσοκομείου προσέφυγε για το θέμα στην Δικαιοσύνη ενώ εκκρεμεί και πειραρχικό συμβούλιο που θα κρίνει στην συμπεριφορά του εν λόγω γιατρού.

Πάντως όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι απαράδεκτο η ασυνενοησία μεταξύ γιατρών να πλήττει την θεραπευτική προσέγγιση σε σοβαρά πάσχοντες.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της 3μελους

«Η τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Πατρών και το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α., με αφορμή τα γεγονότα στην Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γ. Ν. Πατρών, όπου ο συντονιστής διευθυντής της αρνήθηκε να χορηγήσει την προγραμματισμένη θεραπεία σε ασθενείς με ογκολογικές παθήσεις, επειδή αυτούς τους ασθενείς παρακολουθούσε άλλη ιατρός της Μονάδας, καταδικάζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Για οποιονδήποτε λόγο εσωτερικής αντιπαράθεσης, η άρνηση χορήγησης προγραμματισμένης χημειοθεραπείας κρίνεται από εμάς ιατρικά απαράδεκτη.

Στο Δημόσιο Νοσοκομείο η αντιμετώπιση του πάσχοντα γίνεται σε συλλογικό επίπεδο, με θεραπευτικά πρωτόκολλα και με πνεύμα αλληλοκάλυψης και όχι ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Θεωρούμε αναγκαίο, οι όποιες «διαφορές» μεταξύ ιατρών, να μην αντανακλούν στους ασθενείς και να μην επηρεάζουν την αναγκαία θεραπεία τους και συνακόλουθα την πορεία της νόσου τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται οι γιατροί part time στο ΕΣΥ! Πως θα πληρώνονται

Έρχεται ρευστό στους γιατρούς! Πως θα πάρουν πίσω χρήματα από το επίδομα βιβλιοθήκης