Πατέρας ειδικού φρουρού: «Μου τηλεφώνησε ο Άδωνις ότι το θέμα λύθηκε»!

  • Iatropedia
Την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε τελικά η υπόθεση με τον ειδικό φρουρό που τραυματίσθηκε σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης τον Νοέμβριο του 2007, και τώρα του ζητούνται να επιστρέψει χρήματα από την υγειονομική κάλυψη.

Οι τραγικοί γονείς του ειδικού φρουρού έλαβαν πρόσφατα ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, με το οποίο ο ΟΠΑΔ τους ζητά πίσω εντόκως 14.680 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τα έξοδά τους, όταν συνόδευσαν τον τραυματισμένο εν ώρα καθήκοντος γιο τους στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ.

Ο υπουργός Υγείας τηλεφώνησε ο ίδιος στον πατέρα του παιδιού προκειμένου να τον διαβεβαιώσει ότι η οικογένεια δε θα χρειασθεί να επιστρέχει χρήματα.

«Μου τηλεφώνησε τρεις φορές ο υπουργός Υγείας και μου είπε ότι το πρόβλημα λύθηκε» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πατέρας του ειδικού φρουρού.

Πάντως ο υπουργός Υγείας ερωτηθείς σχετικά δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παράδοση μηχανημάτων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού:

«Έχω ήδη επικοινωνήσει μόλις ενημερώθηκα για το θέμα, με τον κ. Λαζαρίδη. Υπάρχει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο θα επιλύσουμε σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος».

Από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διευκρινίζεται: “Ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε την μετάβαση στο εξωτερικό του ιδίου και του συνοδού του προκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ τόσο για την νοσηλεία όσο και για τα έξοδα διαμονής.

Μετά το πέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών, εκκρεμούσε το ποσό των 14.680 ευρώ, για το οποίο δεν δόθηκαν στον ΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Η Διεύθυνση Οικονομικού του ΟΠΑΔ απέστειλε στις 11/3/2011 ατομική ειδοποίηση προκειμένου να δικαιολογηθεί ή να επιστραφεί το ποσό από την οικογένεια. Στην συνέχεια με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση η ίδια η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η όποια παρέμβαση του θα στηρίζεται στη νομιμότητα αλλά και στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει για την περίπτωση του άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά την ώρα του καθήκοντος του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται τσεκούρι στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους και τι έγραψε στο twitter ο Άδωνις

Αυλαία για ΕΟΠΥΥ! Κατατίθεται το νομοσχέδιο. Τι θα περιλαμβάνει

Ανησυχία για τη γρίπη! Δύο τα θύματα. Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει