Πάτε σε νοσοκομείο; Πάρτε μαζί σας το βαμβάκι σας!

  • Iatropedia
Χωρίς υλικά αναμένεται να μείνουν πολλά νοσοκομεία σε λίγες ημέρες εξαιτίας του εμπάργκο που ξεκινούν από τις 9 Ιανουαρίου οι προμηθευτές σε έξι μεγάλα νοσοκομεία.

Είχαν που είχαν πρόβλημα με τα υλικά τους τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, έρχεται και το εμπάργκο των προμηθευτών να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι μεγάλες οφειλές του ΕΣΥ προς τις προμηθεύτριες εταιρείες τις οδηγεί σε λίγες ημέρες να σταματήσουν την παράδοση των προϊόντων τους ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο για να αποπληρωθούν τα χρέη.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να δήλωσε πρόσφατα ότι θα δοθούν εντός των ημερών 200 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, αυτό όμως δε φαίνεται να πείθει τους προμηθευτές.

Έτσι εκεί που τα δημόσια νοσοκομεία δανείζονταν ούτως ή άλλως υλικά το ένα από το άλλο, τώρα αναμένεται να μη διαθέτει πια κανένα ούτε βαμβάκι για δείγμα.

Τα προβλήματα θα ξεκινήσουν από 6 μεγάλα νοσοκομεία από όπου και θα ξεκινήσουν το εμπάργκο τους οι προμηθευτές.

Η διακοπή της προμήθειας υγειονομικού υλικού θα γίνει: στον Ευαγγελισμό, στο «Αττικόν», στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και στο «Κωνσταντοπούλειο» της Νέας Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» από τις 9 Ιανουαρίου.