ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Δηκτική ανακοίνωση για τον ενιαίο κλάδο που πρότεινε ο ΕΣΑΝ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Ετερόκλητους επαγγελματίες "στοιβάζουν" ή προσπαθούν να ...στοιβάξουν για δικούς τους λόγους από το ΕΣΑΝ και οι νοσηλευτές ΤΕ- ΠΕ δεν το καταπίνουν αμάσητο.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν από την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ:

Με ικανοποίηση η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ ανάγνωσε τα πρακτικά που ανακοινώθηκαν από το ΕΣΑΝ, στα οποία γίνεται για πρώτη φορά λόγος για την περιβόητη και άκρως λογική διάκριση μεταξύ των Νοσηλευτών και των βοηθών τους. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην απόφαση της ολομέλειας, προτείνονται για θεσμοθέτηση δυο διαφορετικές κατηγορίες προσωπικού στον εισηγούμενο ενιαίο «πολυκλάδο», με βάση την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τίτλο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Η εξέλιξη αυτή, παρότι στερείται ουσίας μεθερμηνευόμενης σε απτά ωφελήματα για το βοηθητικό προσωπικό, αντικατοπτρίζει πλήρως το υπαρκτό εκπαιδευτικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυο προτεινόμενων κατηγοριών.

Η ομοσπονδία μας λοιπόν, μετά τη θετική τούτη εξέλιξη, περιμένει και τη «δικαίωση» και των υπολοίπων επαγγελματιών του βοηθητικού προσωπικού της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων, με την υπαγωγή τους στην δεύτερη αυτή κατηγορία που προτάθηκε και έγινε αποδεκτή από τον παριστάμενο κ. Υπουργό, ήτοι των ΔΕ Βρεφοκόμων- Παιδοκόμων, των ΔΕ Φυλάκων Ασθενών, των Μεταφορέων Ασθενών, των Νεκροτόμων, των Αποτεφρωτών και βεβαίως των Σαβανωτών. Όλοι οι προαναφερθέντες δικαιούνται την «αυτονόητη αναγνώριση» που τόνισε ο κ. Υπουργός, μιας και αυτοί επί χρόνια στηρίζουν υπό αντίξοες συνθήκες το ΕΣΥ. Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις… προοδευτικές τούτες εξελίξεις, που το δίχως άλλο θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο μίμησης και από άλλες χώρες. Για το Διοικητικό Συμβούλιο