ΠΑΣΟΚ κατά Άδωνι για το “25ευρω”! Οι διαμαρτυρίες της συγκυβέρνησης

  • Iatropedia
Γκρίνιες φαίνεται ότι φέρνει στη δικομματική κυβέρνηση η απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να εφαρμόσει αμέσως μετά την έναρξη του νέου έτους το χαράτσι των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία. Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ το οποίο όπως αναφέρουν πληροφορίες δεν επιδιώκει να βάλει στο στόχαστρο μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά κυρίως τον άκρως μνημονιακό Γιάννη Στουρνάρα ...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ρωγμή στις σχέσεις του υπουργού Υγείας με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η απόφαση του κ.Γεωργιάδη να εφαρμόσει το “25ευρω” στα νοσοκομεία. Το κόμμα της συγκυβέρνησης με ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά της απόφασης Άδωνι επικαλούμενο μάλιστα και παλαιότερες διαμαρτυρίες του για το ίδιο θέμα. Βέβαια η επιβολή του νέου μέτρου αποτελεί απόφαση συνολικά της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και ουχί πρωτοβουλία Άδωνι. Γι αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι τα βέλη απευθύνονται κυρίως κατά του Γιάννη Στουρνάρα που από την αρχή δεν έκανε βήμα πίσω για το χαράτσι των 25 ευρώ.

Ωστόσο το μέτρο ήταν σε γνώση και του ΠΑΣΟΚ από την αρχή.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στον τομέα της υγείας καιρό τώρα είχαν διαφοροποιηθεί από διάφορες αποφάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Όμως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη τον υπουργό Υγείας για το έργο του στην Υγεία, και μάλιστα στο συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ενώπιον και του ίδιου του πρωθυπουργού και της Task Force.

Πάντως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείονται ελέω και δημοτικών εκλογών και νέες αντιδράσεις αντιμνημονιακού χαρακτήρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρότι το κόμμα τους συμμετέχει στην κυβέρνηση. Και ανεξάρτητα βέβαια εάν το μέτρο των 25 ευρώ αποτελεί άλλο ένα χαράτσι στις τσέπες των ασφαλισμένων.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: “Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία”. Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα επιμείνει μέσα στην Κυβέρνηση, αλλά και στο Κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω

Ποιοι εξαιρούνται από το χαράτσι των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ;

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ: Όλη η διαδικασία

Νέο μέτωπο Άδωνι: Επί ποδός πολέμου οι φαρμακοποιοί!