Παράταση ΣΦΕΕ στο διαγωνισμό για την καλύτερη ιδέα υγείας!

  • Iatropedia
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) ο μοναδικός διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον χώρο της υγείας, ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0. Βασίζεται στην εξωστρέφεια και στοχεύει στην ανάδειξη του κλάδου της υγείας/φαρμάκου ως πεδίο ευκαιριών για την υλοποίηση του «νέου αναπτυξιακού μοντέλου» της χώρας μας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μελλοντικής υπεραξίας για τον κλάδο, την Ελλάδα και τους πολίτες της μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της υγείας.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει από τις 4 Ιουνίου 2014, όπου παρουσιάστηκε επίσημα ο διαγωνισμός σε ειδική εκδήλωση, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2014, ημερομηνία που πήρε παράταση ώστε να επιτρέψει σε περισσότερους συμμετέχοντες να προετοιμάσουν καλύτερα και να καταθέσουν την ιδέα τους.

Η διαδικασία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται μέσω της ειδικής πλατφόρμας YouNoodle, στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν ειδικά πεδία κειμένου με σύντομη ανάλυση της καινοτόμου ιδέας τους. Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής του διαγωνισμού βρίσκονται στο http://innovationproject.gr/site/.

Με τη διενέργεια του διαγωνισμού, ο ΣΦΕΕ επιχειρεί να συμβάλλει πιο ενεργά στην υποστήριξη πρωτοπόρων ιδεών με στόχο τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στο κλάδο της υγείας, ως αποτέλεσμα εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτόμων λύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Αποτέλεσε και αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να αναδειχθούν τα οφέλη από τη σύμπραξη ερευνητικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του φαρμακευτικού κλάδου, σαν μέρος μίας σειράς δράσεων με κύριο άξονα την ενίσχυση της καινοτομίας στο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα βραβεία των νικητών περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, καθώς και δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων, μέσω της στενής συνεργασίας με τις εταιρείες-μέλη του ΣΦΕΕ, καθώς και μέσω του οικοσυστήματος του οργανισμού ID-GC για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Χορηγοί του χρηματικού επάθλου των νικητών είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Abbvie, Chiesi, Genesis, Lilly, MSD, Novartis και Pharmathen.