Παραπέμπονται οι γιατροί του Αγία Σοφία

  • Iatropedia
Ακόμη και εκτός ΕΣΥ μπορεί να βρεθούν οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία οι οποίοι φέρονται να διαπληκτίζονταν στα χειρουργεία πάνω από ναρκωμένους μικρούς ασθενείς, καθώς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τους παραπέμπει στο πειθαρχικό και αν αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα, όπως λέει, «δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ».

Με επιστολή του προς τον Διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας ο υπουργός Υγείας ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες ότι καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία προέβαιναν σε διαπληκτισμούς μέσα στα χειρουργεία με αποτέλεσμα να μη χειρουργούνται ακόμη και παιδιά καθώς όταν σταματούσαν τις διαμάχες τους, ο χρόνος της αναισθησίας είχε τελειώσει.

Στην επιστολή του ο υπουργός Υγείας τονίζει πως αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, αλλά δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς γι αυτό και ζητά να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη. Μάλιστα αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν επιβεβαιωθούν τα περιστατικά, οι γιατροί θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ. Ενδεικτικά αναφέρει προς τον Διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας: «Είναι προφανές, πως αν ευσταθούν αυτά που εσείς και η Διοίκηση του Νοσοκομείου μου αναφέρατε, οι συγκεκριμένοι δεν έχουν θέση στο Ε.Σ.Υ.».

Σήμερα ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης αναμένεται να συγκαλέσει τα αρμόδια όργανα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία και για τους μικρούς ασθενείς του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού καθώς μετά τις κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων, συνεχίζουν να αναβάλλονται κυρίως τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Έτσι η λίστα αναμονής με μικρούς ασθενείς αυξάνεται, χωρίς να έχει δοθεί ακόμη λύση.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή υπερωριακής εργασίας και εφημεριών.