Παραπατά ακόμη το ΠΕΔΥ! Συνεχίζουν τα προβλήματα με τα πολυϊατρεία

  • Iatropedia
Τελικά είτε άνοιξαν είτε δεν άνοιξαν τα πολυιατρεία, μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει καθώς και πάλι οι ασθενείς στο ΠΕΔΥ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται από το υπουργείο Υγείας απεγνωσμένες προσπάθειες ακόμη και να μεταφερθούν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας στα πολυιατρεία για να καλυθφθούν τα κενά. Γεγονός που κάνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) να προσφεύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα χρειαστούν όπως φαίνεται αρκετοί μήνες ακόμη μέχρι να αποκατασταθεί έστω μια τυπική λειτουργία των πολυιατρείων καθώς σήμερα ίσα ίσα που χορηγούντια κάποιες συνταγές φαρμάκων ενώ ελάχιστες ιατρικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Συνέπεια είναι σε καθημερινή βάση να πηγαίνουν ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και να φεύγουν άπραγοι.

Και βέβαια όλα δείχνουν ότι οι μονάδες υγείας θα υποβαθμιστούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα και τελικά είναι άγνωστο ποιους ασφαλισμένους θα εξυπηρετούν.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει παραδεχτεί πως σε αυτή τη φάση θα μπορούν να χορηγούν μόνο συνταγές οι γιατροί. Δραστηριότητα που όπως φαίνεται θα κρατήσει πολύ καθώς τα κενά δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμη.

Άλλωστε σε εκκρεμότητα είναι ακόμη το θέμα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που μεταφέρθηκαν στο ΠΕΔΥ και είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την υποχρέωσή τους να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υποθέσεις έχουν κερδηθεί από το ιατρικό προσωπικό.

Πάντως και ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι για να ολοκληρωθεί όλη η μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια. Μέχρι τότε, ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Σφάζονται» οι γιατροί για τις εκλογές στους Συλλόγους! Δείτε την εντολή που άναψε φωτιές

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει

Γιατροί a la carte στο ΕΣΥ! Έρχεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Περισσότερες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς!