«Παρακράτος» στο Σισμανόγλειο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σύμφωνα με την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού, ο αδελφός της συνεργάτιδάς του «χειρουργήθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας. Και εκεί νοσηλευτές και γιατροί "κλαίγονταν" για έλλειψη σεντονιών ενώ υπήρχαν καινούργια...

Με ανάρτησή του στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας περιγράφει όσα του μετέφεραν συνεργάτες του από το ΓΝΑ Σισμανόγλειο.

Όπως φαίνεται, ο αδελφός της συνεργάτιδάς του χειρουργήθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Αθήνας. Το απόγευμα η συνεργάτης του πήγε να τον επισκεφθεί και διαπίστωσε ότι τα σεντόνια είχαν λερωθεί, όπως και άλλων ασθενών, και απευθύνθηκε σε μια νοσηλεύτρια ζητώντας να τα αλλάξουν. Η απάντηση ήταν «δεν έχουμε φέρτε απ το σπίτι».

Όπως γράφει η συνεργάτιδα, εκείνη απευθύνθηκε στον προϊστάμενο ο οποίος της απάντησε και με απότομο τρόπο «έτσι είναι κυρία μου ο δημόσιος τομέας, δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτόν».

Ο διοικητής έδωσε λύση

Τότε η κυρία απευθύνθηκε στο διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος μαζί με την νοσηλευτική υπηρεσία ήρθε και έκανε έλεγχο στον όροφο για το αν υπάρχει ιματισμός. Σε μισή ώρα βρέθηκαν και μοιράστηκαν σε όλους τους ασθενείς που χρειαζόταν και σεντόνια και κουβέρτες και μαξιλαροθήκες».

Ο υπουργός καταλήγει στο μήνυμά του, λέγοντας ότι για το περιστατικό διέταξε έρευνα.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο μου έχουν πει ότι γενικά υπάρχουν σεντόνια από κάποια δωρεά, αλλά κάνουν οικονομία επειδή όταν φθαρούν, δεν θα μπορούν να αγοράσουν άλλα… Και την οικονομία εκεί την έχει διατάξει ο διοικητής.