Παράδοση του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Κυρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η σύμβαση δωρεάς μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και της δωρήτριας, κ. Μαριάννας Ι. Λάτση, που προέβλεπε τn πλήρη ανακατασκευή και μετατροπή του 6ου Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας – Κ.Η.Ν. – για ογκολογικές ασθένειες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» από την κα Μαριάννα Ι. Λάτση στον υπουργό Υγεία, Μάκη Βορίδη και τον διοικητή του «Αγίου Σάββα» κ. Νίκο Φαλδαμή τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα Κέντρο διεθνών προδιαγραφών, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο, με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Έχει ανακατασκευαστεί και εξοπλιστεί βάσει προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την αναβάθμιση των κτιριακών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.