Πάνω 300% το κόστος του ΕΣΥ!

  • Iatropedia
Στα ύψη εκτόξευσαν το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), η νέα τιμολόγηση δηλαδή της νοσηλείας, που εφάρμοσε το υπουργείο Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη διαπίστωση του …λάθους να ανέστειλε την εφαρμογή των ΚΕΝ, φαίνεται όμως ότι ήταν ήδη αργά.

Και αυτό διότι στο μεταξύ το κόστος και η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά Ταμεία έφθασε το 300%, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η αναστολή της εφαρμογής των ΚΕΝ και η ταυτόχρονη μείωση των τιμών κατά 30%, δε φαίνεται να δίνει λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Τα ΚΕΝ αύξησαν 300% το κόστος νοσηλείας και οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού και τους ανασφάλιστους στην απόγνωση.

Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έκαναν πανηγύρι.

Η μείωση κατά 30% που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος είναι μηδαμινή και συνιστά ολέθριο παιχνίδι με την τύχη του ΕΣΥ και του ασφαλιστικού συστήματος».

Να σημειωθεί ότι νέα ΚΕΝ αναμένεται να καθορισθούν έως το Μάρτιο ενώ ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις για την επίλυση του προβλήματος.