Πανικός στην Ευρώπη για τον Έμπολα! Πλησιάζει από την Ρωσία ο ιός

  • Iatropedia
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση δυο πιθανόν κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη Ρωσία. Η απειλή από τα ανατολικά δημιουργεί πανικό και έντονη ανησυχία στις υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών της Ευρωπής, που εντείνουν τα μέτρα για την θωράκιση των συνόρων τους.

Συγκεκριμένα δύο φοιτητές από τη Γουινέα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης Oryol στη Ρωσία, σε απόσταση 350 χλμ από την πρωτεύουσα Μόσχα, με συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Οι φοιτητές, ηλικίας 20 και 23 ετών προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας και ταξίδεψαν μέχρι το Oryol με λεωφορείο, γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις ρωσικές αρχές.

Σήμερα το πρωί πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο τοπικό νοσοκομείο και κρατούνται σε απομόνωση, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως, όπως μεταδίδει το Russia Today δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό.

Να υπενθυμισθεί ότι ο ιός Εbola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (π.χ. σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου και κυρίως στο αιμορραγικό στάδιο, αλλά ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της συνεχιζόμενης ιαιμίας.

Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις θέσεις τους για την άσκηση προσομοίωσης στο Αμ.Φλέμινγκ! Οι ελλείψεις προσωπικού και τα μέτρα για τον Έμπολα

Άγριο παρασκήνιο για τον πρόεδρο του ΙΣΑ! Οι συμμαχίες και τα προγνωστικά

Έρχονται διορθώσεις τιμών στα φάρμακα! Ποια ακριβαίνουν και ποια παίρνουν τιμές

Ο Έμπολα φέρνει προσλήψεις! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης