Πανικός για τις νέες τιμές στα φάρμακα! Άρον άρον η νέα τιμολόγηση

  • Iatropedia
Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους των στελεχών της αγοράς φαρμάκου καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης προτίθεται να εκδώσει έως το τέλος του χρόνου νέο δελτίο τιμών

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην αγορά φαρμάκου καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης προχωρά σε άρον άρον τιμολόγηση των φαρμάκων μετά και την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που είχε προκαλέσει την έντονη κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί παράγοντες θεωρούν ότι η διαδικασία γίνεται εν κρυπτώ και με μεγάλη βιασύνη και τα όποια λάθη στις τιμές δε θα είναι δυνατόν να διορθωθούν άμεσα. Έτσι θα προκληθούν στρεβλώσεις στην αγορά και η πιθανή μεγάλη πτώση των τιμών μπορεί να επιφέρει και ελλείψεις καθώς ένα διορθωτικό δελτίο τιμών θα αργήσει λόγω εορτών.

Η υπουργική απόφαση που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις πρώτες μέρες του 2014 προβλέπει μειώσεις τιμών από 5 έως 10% για τα φάρμακα που έχασαν την πατέντα τους πριν το 2012 ενώ προσδιορίζονται και οι υπόλοιπες τιμές των σκευασμάτων που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με μειώσεις.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι με την άρον άρον τιμολόγηση διαφωνεί και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Δημήτρης Λυντζέρης, ο οποίος σε κατ ιδίαν συνομιλίες του δε διστάζει να μιλήσει για… ανεφάρμοστη βιασύνη δεδομένου ότι πρέπει μέσα σε 15 μέρες να αλλάξουν και να καθορισθούν νέες τιμές σε 10.000 σκευάσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Οι διαφωνίες, οι κόντρες και οι αιχμές για…υποταγή

Νέος ΕΟΠΥΥ: Ούτε γιατροί ούτε πολυϊατρεία! Τι δήλωσε ο Άδωνις

Το ΕΣΥ στο …πόδι την Τετάρτη! Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία

Άδωνις:»Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ»! Προς λουκέτο οι δομές του πρώην ΙΚΑ;