Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν: Κινητοποιήσεις στις 17/12

attiko-nosokomeio
Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις υλικών και την υποστελέχωση. Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουν ...για αρχή, 5ωρη στάση εργασίας στις 17 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν από το Σωματείο Εργαζομένων, "ο προϋπολογισμός του 2015 έχει υποδιπλασιαστεί (61.877.567 από 108.977.013 το 2012), ενώ οι ασθενείς έχουν υπερδιπλασιαστεί, σε τακτικά ιατρεία, επείγοντα και νοσηλεία».

'Ετσι, το νοσοκομείο λειτουργεί με την «εξόντωση του προσωπικού» (στέρηση αδειών, ρεπό, συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα), οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 350, 11 κρεβάτια ΜΕΘ είναι κλειστά, η Μονάδα Νεογνών λειτουργεί με δύο μόνο νεογνολόγους και 8 νοσηλεύτριες, οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές.

«Μόνιμες κλίνες» έχουν γίνει τα ράντζα στο νοσοκομείο, αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι, εκτός από τις παθολογικές κλινικές, γίνονται μόνιμο καθεστώς και στις χειρουργικές κλινικές, με συνέπεια την «έξαρση των λοιμώξεων από πολυανθεκτικά μικρόβια».

Και συμπληρώνουν ότι είναι «μεγάλες οι λίστες αναμονής για χειρουργεία (από τρεις μήνες έως ένα χρόνο)», οι ασθενείς που εισάγονται για τακτικό χειρουργείο παραμένουν νοσηλευόμενοι μέχρι το χειρουργείο «έως και 10 ημέρες», ενώ όπως υπογραμμίζουν στο «κόκκινο» βρίσκεται και η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και φαρμάκων.

 

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends