Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης: Καταδικάστηκε ο γιατρός που πήρε φακελάκι

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πανεπιστημιακό γιατρό και του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών φυλάκισης με αναστολή καθώς δέχτηκε το κατηγορητήριο που του καταλόγιζε χρηματισμό για τον οποίο μάλιστα πιάστηκε επ' αυτοφόρω!

Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η δίκη του γιατρού του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για «φακελάκι». Η δίκη είχε καθοριστεί για τις 23 Νοεμβρίου αλλά είχε πάρει αναβολή.

Εξάλλου, εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις από την διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο. Δηλαδή η ζημία που έχει υποστεί ο συγκεκριμένος γιατρός σε ηθικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι πιθανώς ανεπανόρθωτη.

Ο ίδιος πάντως δεν αποτελεί το μοναδικό περιστατικό χρηματισμού που καταγράφεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης που μάλιστα παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης καθώς ένας ακόμα πανεπιστημιακός είναι διευθυντής κλινικής, με μακρά θητεία στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και με σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα στο ενεργητικό του, επίσης διώκεται.

Η σύλληψή του συγκεκριμένου που καταδικάστηκε είχε γίνει το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δέχθηκε τη σχετική καταγγελία από ασθενή, τη διερεύνησε και έτσι έφτασε στη σύλληψη του γιατρού.