Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Πρέπει να μιλήσουμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών ζητούν να παραστούν στην συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας και το οποίο προβλέπει τη σύσταση πανεπιστημιακής σχολής φυσικοθεραπευτών.

Διαβάστε τι αναφέρει ΠΣΦ:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κατέθεσε αίτημα, προκειμένου εκπρόσωποί μας να ενημερώσουν τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και την πολιτική ηγεσία κατά την ακρόαση των φορέων στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών εκτιμά ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το ζήτημα της εξομοίωσης των παλιών πτυχίων (Πτυχιούχων των Ελληνικών ιδρυμάτων), το οποίο είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Επίσης, ο σύλλογος επιθυμεί να ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την αναγκαιότητα να ρυθμισθεί το πιθανό αίτημα για την αυτόματη αναγνώριση και την εξομοίωση των πτυχίων των αποφοίτων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα πτυχία των νέων πτυχιούχων σαν Π.Ε, οι οποίοι είχαν λάβει αναγνώριση και αντιστοίχιση του πτυχίου τους σαν Τ.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο προτείνεται από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας να είναι αυτοτελές, γεγονός το οποίο ικανοποιεί τις θέσεις του Π.Σ.Φ.

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε:

«Θεωρούμε εύλογες και σοβαρές τις ανησυχίες και τις ενστάσεις μας, ζητήσαμε να παρευρεθούμε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου να καταθέσουμε τις απόψεις μας, κατά την συζήτηση για του νομοσχεδίου: «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις» για τα ζητήματα που θα προκύψουν από το όλο εγχείρημα».