Πανελλήνιες 2017: Υπολογισμός μορίων και Βάσεις 2016

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Πανελλήνιες 2017
Καθώς συνεχίζονται και σήμερα οι Πανελλήνιες 2017, αυτό που... καίει τους υποψήφιους είναι ο Υπολογισμός μορίων και οι Βάσεις 2016. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα Πανελληνιών 2017 για τα ΓΕΛ.

Κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή 16/06 η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2017, και το μυαλό των περισσότερων είναι στον υπολογισμό μορίων και τις Βάσεις. Οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές 2017 θα διεκδικήσουν πάνω από 100.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2017 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις ιατρικές σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Δείτε τις Βάσεις 2016 εδώ. Για τις Βάσεις 2016 για τις Ειδικές Κατηγορίες εδώ.

Από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου θα μπορούν οι γονείς- κηδεμόνες και οι ενήλικοι μαθητές, να κάνουν τις δηλώσεις προτίμησης για τα ΕΠΑΛ. Φέτος, για πρώτη φορά, οι δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxisnet, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης, είτε από το σπίτι τους, είτε στα σχολεία με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και να επιλέξουν την τάξη, τον τομέα και την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr