Πανελλαδική απεργία σήμερα για ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παραλύει σήμερα ο δημόσιος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας με τους ανθρώπους της Υγείας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κύρια αιτήματα την άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία, τη στελέχωση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των μονάδων ΠΕΔΥ με νέους ιατρούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής για το σύνολο των λειτουργών της Υγείας και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε αυτή.

Στην απεργία συμμετέχει επίσης η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς απεργούν τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 10:30 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στα Κεντρικά Συλλαλητήρια των Συνδικάτων:
Αθήνα – στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως.

Θεσσαλονίκη – στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ηράκλειο – στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου».

To ΠΑΜΕ καλεί στην Ομόνοια στις 10.30 πμ, ενώ και σε άλλες πόλεις καλεί ξεχωριστή συγκέντρωση από αυτή των εργατικών κέντρων και των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.