Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

  • Iatropedia
Συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων μαζί με συνταξιούχους πραγματοποιούν σήμερα πολλοί συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, διαφόρων συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ, εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και άλλων πολλών φορέων και πολιτών.

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των αναπήρων στη μόρφωση, τη δουλειά, την Κοινωνική Πρόνοια και προστασία.

Με πούλμαν από διάφορες πόλεις της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Δράμα, την Καβάλα, οι ανάπηροι καταγγέλλουν την πολιτική που τους φτάνει στην εξαθλίωση και τους καταδικάζει στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι διαδηλωτές διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθώς και την κοινωνική τους προστασία από την κοινωνικό-οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννης Βαρδακαστάνης, σε ομιλία του, ζήτησε -μεταξύ άλλων- συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η ΕΣΑμεΑ να καταθέσει το σύνολο των αιτημάτων των αναπήρων της χώρας μας για την σωτηρία των πενιχρών εισοδημάτων τους από τις μνημονιακές πολιτικές.