Παναγιώτης Κουρουμπλής: Θα παταχθούν τα …συμφέροντα θα αυξηθούν οι κλινικές μελέτες

  • Iatropedia
Πάλι για "συμφέροντα στο χώρο της Υγείας" μίλησε ο υπουργός Υγείας σε εκδήλωση για τις κλινικές μελέτες τονίζοντας ότι υπάρχει περιθώριο δόξης λαμπρό για να αυξηθούν φέρνοντας κεφάλαια στη χώρα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην επιστημονική ημερίδα κλινικών ερευνών που διοργάνωσε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών μίλησε ο υπουργός Υγείας και δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει γενικά ο χώρος της Υγείας αλλά και ειδικά ο χώρος του Φαρμάκου στην Ελλάδα. Προκλήσεις που «οφείλονται σε χρόνιες παθογένειες αλλά και στην παρουσία μικρών και μεγάλων συμφερόντων με τα οποία η νέα ηγεσία καλείται να αναμετρηθεί με αποφασιστικότητα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πεδίο των κλινικών ερευνών και επικαλούμενος στοιχεία άλλων χωρών με παρόμοια πληθυσμιακά δεδομένα, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο αύξησης των σχετικών επενδύσεων.

Και ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έχει βαθιά πίστη στις δυνατότητες των επιστημόνων και των ερευνητικών κέντρων της Ελλάδας και κατ’ επέκταση στην ικανότητα της χώρας να παράγει φαρμακευτική τεχνογνωσία επ’ ωφελεία των Ελλήνων ασθενών αλλά και στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιο με κανόνες για την προμήθεια φαρμάκων ετοιμάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής