ΠΑΜΕ και ΠΟΕΔΗΝ έκαναν την διαφορά χθες στην διαμαρτυρία των εργαζομένων στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ημέρα κινητοποιήσεων χθες σε πολλά δημόσια νοσοκομεία όπου η στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια έδωσε την δυνατότητα στο προσωπικό να διαμαρτυρηθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά πια χρόνια... Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» πραγματοποίησαν η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού».

Οι διαδηλωτές, με πορεία στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, ενημέρωσαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους ασθενείς για τις αιτίες της άθλιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας και απαιτούν μαζικές προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό και αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους.

Κινητοποίηση στην Λάρισα
Στην Λάρισα πραγματοποιήθηκε πορεία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία. Μάλιστα συμμετείχαν τρακτέρ και αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» αναφέρει ότι «με μαθηματική ακρίβεια συντηρείται, εδραιώνεται και χειροτερεύει η άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι υγειονομικοί και ο λαός σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας στα 5 νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα ΠΕΔΥ, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

 

Τα συνθήματα της ΠΟΕΔΗΝ

Εκατοντάδες μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με πανό και συνθήματα αλλά και με τη συνδρομή των τρακτέρ των αγροτών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο χώρο του ΕΣΥ.

Το «Καραβάνι της Υγείας» με σκίτσα και λεζάντες σατίρισαν την ηγεσία του ΥΥΚΑ αλλά και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό ‘Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο

συνθηματα ποεδην

ποεδην συνθ2

Συγκέντρωση έξω από το «Θεαγένειο» αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Υγεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων στο «Θεαγένειο» πραγματοποίησαν εξόρμηση σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης κάλεσαν ασθενείς και συνοδούς να υπογράψουν κείμενο συμπαράστασης στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη με αίτημα τη δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Φαρμάκων στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των αρρώστων και την παροχή υψηλότερου επιπέδου νοσηλείας, με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση και την τεχνολογική πρόοδο.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/mikro-skandalo-mi-paraskevi-anagkaiou-radiofarmakou-sto-papageorgiou/73681/