Πάλι εκτός λειτουργίας το ένα ασθενοφόρο στο Μεσολόγγι- Στο συνεργείο με σοβαρή βλάβη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Είναι σαν να μην υπάρχει σωτηρία για το ΕΚΑΒ! Τα ταλαιπωρημένα οχήματά του συνεχώς βγαίνουν εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές... Στο Μεσολόγγι έμειναν πάλι με ένα και μοναδικό ασθενοφόρο.

Όπως καταγγέλλουν από την τοπική κοινωνία, το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου έμεινε με ένα μόνο ασθενοφόρο. Και δεν φτάνει που ήταν ένα, αριθμούσε και 20 χρόνια ζωής που είναι πολλά ακόμα και για ένα ΙΧ. Για ένα ασθενοφόρο που πρέπει να κάνει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα, είναι απλά αυτό που θα λέγαμε μια «παλιατζούρα».

Παρότι το προσωπικό του Τομέα επαρκούσε για να βγαίνει στο δρόμο και δεύτερο ασθενοφόρο τις πρωινές βάρδιες, όχημα δεν υπήρχε. Το θέμα αναδείχθηκε στα ΜΜΕ και τελικά βρέθηκε λύση χαροποιώντας τους πάντες στην περιοχή. Αλλά η χαρά διήρκεσε μόνο λίγες ημέρες.

Εδώ και μια εβδομάδα, το ένα από τα δύο ασθενοφόρα παραμένει ακινητοποιημένο στο συνεργείο με σοβαρή βλάβη που δύσκολα θα αποκατασταθεί σύντομα και επαρκώς!

Κι ακόμα χειρότερα, η λειτουργία του Τομέα βασίζεται πάλι σε παλαιό ασθενοφόρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται αν συμβεί και σε αυτό μια βλάβη!

Να θυμίσουμε ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου είχε τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα είχε πάθει βλάβη πριν από αρκετό καιρό και βρίσκεται σε συνεργείο στο Αγρίνιο εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Έτσι έμεινε με δυο, από τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, πριν από λίγες ημέρες χάλασε και το άλλο.

Οι πληροφορίες είναι από το ekabnews.gr